Vadgazdamérnök hallgatók szakmai gyakorlata Erdélyben

Létrehozva: 2019.09.11 13:31

A Fauna és Flóra Alapítvány és a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kara kétoldalú megállapodás alapján a 2018/2019-es tanév nyári kötelező gyakorlatának letöltésére a hallgatói előremenetelt segítő pályázatot hirdetett. A pályázat célja a gyakorlati munka megismerésének elősegítése egy erdélyi vadászatra jogosult több mint tízezer hektáros vadászterületén.kép

Az Alapítvány a sikeres pályázatok esetében vállalta a pályázatban megfogalmazott célok megvalósításához szükséges utazási- és teljes részvételi költségek finanszírozását, valamint a vadászterületnek és szakszemélyzetének a háromhetes gyakorlatra történő rendelkezésre bocsájtását.

A közzé tett pályázati felhívásra 6 vadgazdamérnök hallgató pályázott sikeresen, ők augusztus 6-án kezdték meg 15 munkanapos gyakorlatukat. 

Tovább

Vadgazdamérnök hallgatók nyári vadászkürtös gyakorlata

Létrehozva: 2019.09.11 13:16

képA Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karán a hagyományoknak és a tanulmányi rendnek megfelelően idén augusztus utolsó hetében is elérhetővé vált a vadgazdamérnök hallgatók számára a Vadászkürtös gyakorlati hét. Idén, kis kihagyás után ismét a Baranya Vadászkürt Együttes tagjai és elnöke Agyaki Gábor segítette a hallgatóink ilyen irányú felkészülését. A gyakorlat a megszokott jó hangulatban és eredményesen zajlott.

Tovább

34. IUGB Congress

Létrehozva: 2019.09.09 23:07

kép2019. 08. 27-30. között 34. alkalommal került megrendezésre a International Union of Game Biologists (IUGB) Kongresszus, amelynek idén Kaunas (Litvánia) adott otthont. Intézetünket Prof. Dr. Náhlik András és Dr. Tari Tamás képviselték, bemutatásra került  „Characteristics of Habitat Use of Red Deer in Sopron, North-West Hungary” címmel egy előadás és „African Swine Fever (ASF) in Hungary – History of the First Year After the Outbreak” címmel egy poszter.

Tovább

Ünnepélyes Tanévzáró Kari Tanácsülés

Létrehozva: 2019.07.03 10:05

 

kép

A Soproni Egyetem Szenátusi és az Erdőmérnöki Kar Tanácsa 2019. június 27-én tartotta ünnepélyes tanévzáró ülését, amely során Intézetünk docense: Dr. László Richárd habilitált doktori oklevelet vehetett át. Doktori disszertációjuk sikeres megvédésének köszönhetően, doktori fokozatott szerzett és oklevelet vehetett át Farkas Attila okleveles vadgazda mérnök és Hámori Dániel okleveles természetvédelmi mérnök.

Tovább